KAYSERİ / KOCASİNAN - Yemliha Piyade Uzman Çavuş Mürsel Gürlek İlkokulu

TARİHÇEMİZ

Yemliha Kasabası Kaleönü Mahallesinde 1992 Yılında Yapımına Köylü-Devlet İşbirliği İle Başlanan ve Arsası Belediye Tarafından Verilen "Piyade Uzman Çavuş Mürsel Gürlek İlkokulu. "2 Katlı 12 Derslikli Olarak 1994 Yılında Yapılmış Olup 1994-1995 Öğretim Yılında Eğitim-Öğretime Açılmıştır.

Mürsel GürlekPİYADE UZMAN ÇAVUŞ MÜRSEL GÜRLEK İLKOKULU TARİHÇESİ

Yemliha Mahallesinde yapımına köylü-devlet işbirliği ile 1992 yılında başlanan ve arsası o zamanki Yemliha Belediyesi tarafından verilen "Piyade Uzman Çavuş Mürsel Gürlek İlkokulu" 2 katlı ve 12 derslikli olarak 1994 yılında yapılmış olup, 1994-1995 Öğretim yılında Eğitim-Öğretime açılmıştır.

İl makamı okula "Piyade Uzman Çavuş Mürsel Gürlek İlkokulu" ismini vermiştir.

Okula ismi verilen Mürsel GÜRLEK, 26.04.1968 tarihinde Nevşehir/Kozaklı´da dünyaya gelmiştir. Babası Maksut, annesi Yeter olan Mürsel GÜRLEK, Kozaklı Lisesi´ni bitirdikten sonra Hakkari/Yüksekova Komando taburunda er olarak vatani görevini yapmıştır. Askerlik görevini 1990 yılında başarıyla tamamlayıp terhis olduktan sonra, 1992 yılında Piyade Uzman Çavuş olarak 936 künye numarasıyla Hakkari ili Yüksekova ilçesine tayin olmuştur.  İki yıl burada görev yaptıktan sonra teröristlerle Hakkari Yüksekova Alandüzü mevkiinde 31.05.1994 tarihinde sabah saatlerinde girdiği silahlı çatışmada şehit olmuştur.

Şehit Mürsel GÜRLEK fırsat buldukça şiirler de yazmıştır.

04.08.1993’te Haruna mevkiinde şehit olan sekiz askerimizin cesetleri başında “Haruna Şehitlerine”  şiirinde şöyle der;

Haruna geçidini köpekler sardılar,
Vatan toprağını kanımla kardılar,
Caniler her yanımı bıçakla yardılar,
Hakkını helal et,şehidim,kardeşim!

Mürsel gardaşım sen yaz destanımı,
Canım uğruna savunduğum vatanımı,
Askerimden istediğim,unutmasın yatanı,
Hakkını helal et,şehidim,kardeşim!

Arkasında “05.10.1993 Kuzey Irak Operasyonu sırasında Nezir kampında dile gelen duygular” şeklinde not yazılı olan ve Şehit Mürsel Gürlek´in  “SULTANIMA” ismini verdiği şiirinden iki dörtlük şöyle ;

Önümde sıra sıra dağlar sıralanmış,
Sana gelmeme imkan yok sultanım.
Aşam dedim yücelerini kar kaplamış,
Sana gelmeme imkan yok sultanım.

Şu dağlarda ölümün kokusu gezer,
Gönlüm hasretin çekmekten bezer,
Korkulu rüyalar gördükçe sezer,
Sana gelmeme imkan yok sultanım.

Evli olan Şehit Mürsel Gürlek, ardında isimleri Selim ve Samed olan iki evlat bırakmıştır.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mürsel Gürlek´in mezarı Kartal Hava Şehitliği´ndedir. Şehidimize Allah´tan rahmet diliyor, saygıyla anıyoruz...

Yayın: 31.12.2014 - Güncelleme: 10.12.2018 15:33 - Görüntülenme: 2309

Etiketler :